Tips & tricks

Aan de Bakdag is een dag die van begin tot eind vol plezier zit. De kinderen maken samen met jullie het beslag. Ze mogen ze versieren en ze gaan ze natuurlijk ook verkopen. Het geld dat jullie ophalen heeft een mooie eindbestemming, namelijk het SOS kinderdorp Meru in Kenia waar kinderen als Musau een veilig en liefdevol thuis hebben gekregen. Naast het plezier op de dag zelf is ook de voorpret erg leuk!   

Wat kunnen jullie allemaal doen?

  1. Pimp jullie actiepagina met leuke foto's en teksten.
  2. Voeg jullie actiepagina toe aan jullie favorieten op jullie mobiel. Op deze manier kunnen jullie hem makkelijk aan mensen laten zien en hebben jullie hem altijd bij de hand!
  3. Willen jullie de actiepagina delen met mensen? Deel hem behalve via Facebook ook via WhatsApp.
  4. In de Aan de Bakdag-kit op deze website vind je een kleurplaat, een slinger, bedankkaartjes voor verkopers en leuke plaatjes die je in kunt kleuren en bijvoorbeeld kunt gebruiken voor de Doneerbox ('spaarpot' voor contant geld). Dit alles is een leuke voorbereiding op de bakdag. Zo kun je de kinderen vast enthousiast maken en het is ook nog eens een leuke activiteit. Print de materialen uit en kleur ze in. Alle elementen van de kit kun je straks gebruiken om jullie kraam, klas en de doneerbox te versieren!
  5. Hang van te voren de slingers op en versier jullie BSO extra met wat ballonnen. Alles kan, alles mag.
  6. Maak een verkoopkraam! Deel een foto van jullie kraam op Instagram met de #aandebakdag2019 en vergeet @soskinderdorpen niet te taggen! 
  7. Begin op de dag zelf op tijd met het bakken van de cupcakes. Zo hebben de kinderen voldoende tijd om de cupcakes te versieren. Dit vinden ze vaak het leukst.
  8. In het bakpakket vinden jullie alles wat nodig is om de cupcakes te bakken en te versieren. De kinderen mogen hun fantasie helemaal er helemaal op loslaten om de mooiste creaties te maken.
  9. Maak een aantal cupcakes met plantaardige melk voor de mensen die melkproducten liever vermijden. 
  10. Houd www.aandebakdag.nl, nieuwsbrieven en al onze social media in de gaten voor alle nieuwtjes rondom Aan de Bakdag 2019!

Heel veel (bak)plezier!